Kesän pelejä

Monipuolisia aktiviteetteja

Pielinen ja Hattusaaren mahtava luonto mahdollistaa monenlaisia aktiviteetteja.Kolilla on loistavat reitit sekä patikointiin että hiihtoon. Hiihtäjiä ilahduttaa myös Hattusaaren oma latu, jolle pääsee jokaiselta mökiltä. Ladun varresta löytyvät grillikota ja pulkkamäki. Laskettelurinteisiin sekä Kolin kansallispuistoon ja Kolin kylän palveluihin matkaa on vain 8-18 kilometriä.

Kesäaktiviteetit

Pielinen tarjoaa erinomaiset edellytyksen kalastamiseen, pystyt narraamaan ahvenia,kuhia, haukia.Voit myös vuokrata kanootin , kajaakin, sup-laudan tai moottoriveneen ja lähteää kokemaan järviluontoa, saariretkelle tai kalaan.

Pelialueelta löytyy minigolf, jalkapallo alue, tenniskenttä, trampoliinit, bingis ja lasten leikkipaikka ja ilmaiseksi käytössä meidän asiakkailla.

Tutustu lisää

Talviaktiviteetit

Talvisin on helpoo lähteä hiihtämään, kaikilta mökeiltä pääsee suoraan laduille, perinen ja vapaan hiihto mahdollisuus.Ladun varresta löytyvät grillikota ja pulkkamäki.Napakelkkakin löytyy pulkkamäen luota. Kylpypaljun vuokraus onnistuu, toimitamme sen valmiiksi mökille ja täytämme sen. Laskettelurinteisiin sekä Kolin kansallispuistoon ja Kolin kylän palveluihin matkaa on vain 13-18 kilometriä.

Tutustu lisää

Kolin kansallismaisema

Kolin huippujen kierros on 1,4 kilometrin pitkä maisemapolku. Maisemapolun varrelta löytyy Kolin kolme kuuluisinta ja kauneinta maisemapaikkaa. Reitiltä löytyvät huiput ovat Ukko-Koli, Paha-Koli ja Akka-Koli. Reitti on suhteellisen helppokulkuinen. Reitti on ympärivuotinen, talvella reitin voi lumikengäillä, ja nauttia tykkylumimaisemista.

Luontoon.fi

Tapahtumat Kolilla ja lähialueella

Kolin tapahtumakalenterista löydät Kolin alueen tapahtumat.

Koli.fi

Outdooractive

Löydä Kolin ja lähialueen ulkoilureitit ja muut seikkailut.

Outdooractive.com

Kaiskunniemi retkikohteena

Hattusaaren vieressä sijaitsee n.2,5km pitkä Kaiskunniemi. Nimensä veroisesti kyseessä on 2,5km pitkä niemi, joka on jääkauden aikainen harjumuodostelma. Kesäisin korkean veden aikaan niemeen joutuu kahlaamaan nilkkoja myöten, mutta syksyisin selviää kuivin jaloin. Kaiskunniemi on hyvä päiväretki kohde, ja sinne jaksaa polkea mökeiltämme vaikka polkupyörällä, kävellen tai soutuveneellä Pielistä pitkin. Polun alusta löytyy myös parkkipaikka, joten autollakin saapuminen mahdollista. Eväät mukaan ja retkeilemään!

Monipuolinen Pielinen

Hattusaarta ja Kolia ympäröivä Pielinen on Suomen neljänneksi suurin järvi. Pieliseen voit tutustua kesällä kalastamalla, melonta-, vene- ja suppailuretkillä. Talviaikaan voi ajalla autolla Euroopan pisimmällä sisävesien jäätiellä, jolla pituutta 7 kilometriä. Kelien salliessa retkiluistelurata löytyy jäätien vierestä. Mökeiltä pääsee suoraan järven jäälle hoidetuille ladulle.